Aikido - Klubovi
Aikido Dojo Dunav
Adresa
Narodnih heroja 30
Adresa
Novi Beograd, Beograd
Adresa
Srbija
Telefon
0693126806
Email
dojodunav@live.com
Email
www.aikidodunav.rs
Aikido Dojo Dunav neguje tradicionalni Aikido školemanstora Hirsoshi Tade. Treninge vodi Jelena Drvendžija 3. Dan AIkikai. Treninzi se održavaju na Novom Beogradu.
Hou Shin Ryu Aikido
Adresa
BULEVAR ZORANA DJINDJIĆA 92
Adresa
Beograd
Adresa
Srbija
Telefon
+381642950139
Email
boris.carlos.delic6@gmail.com
Email
http://houshinryu.yolasite.com
Hou shin ryu aikido je nastao kao spoj nekoliko postojecih pravaca aikidoa sa idejom da se nacin izvodjenja tehnike ne zasniva samo na odredjenoj školi i sistemu, vec da vežbacu pruži širok spektar pristupa odredjenoj situaciji, bilo da se radi o samoodbrani ili isključivo tradicionalnom načinu vežbanja aikidoa kao veoma kompleksne vestine u cilju samousavršavanja. Hou shin ryu u grubom prevodu znaci škola slobodnog ili nevezujućeg uma sto je i ideja vodilja cele priče. Vežbanje se deli na dva nivoa, bazični i napredni. Bazični nivo vežbanja podrazumeva učenje o kretanju, padovima i osnovnim principima koji vaze za bilo koju školu aikidoa. Ovaj nivo vežbanja je idealan za sve uzraste i starosne dobi. vežbaci na ovom nivou mogu da se po zelji baziraju i skljucivo na rekreativni aspekt. Napredni nivo vežbanja se zasniva na vrlo specifičnim i nekonvencionalnom uvežbavanju tehnika, rešavanju problematičnih situacija u domenu samoodbrane i zaštiti drugih lica. Tehni
Aikido kendo klub "Radan"Lebane
Adresa
Cerska br. 9
Adresa
16230 Lebane
Adresa
Srbija
Telefon
0658843537
Telefon
016/843118
Email
wolf02@open.telekom.rs
Klub borilackih vestina gde se vezba aikido i kendo
ARS Studio
Adresa
Hadzi Prodanova 24
Adresa
Beograd
Adresa
Srbija
Telefon
011/24 36 412
Telefon
064/34 999 32
Email
contact@ars.org.rs
Aikido klub ARS je drugo ime Aikido kluba "Tašmajdan", osnovanog 1980. godine. Klub "Tašmajdan" je u to vreme predstavljao jedan od retkih klubova te vrste u Beogradu. Posle dve godine,1982, sa još dva kluba osniva prvi Aikido savez tadašnje Jugoslavije, koji je bi okosnica svih kasnijih aikido organizacija u kojima je klub ARS takodje imao aktivnu ulogu. Fotografije iz starih dana kluba možete da vidite ovde.

Klub je bio organizator i svih medjunarodnih seminara održanih u našoj zemlji koje su vodili japanski instruktori. Takodje, njegovi članovi posećivali su i slične seminare u inostranstvu. Za trideset godina postojanja, kroz klub je prošlo više hiljada vežbača.

Početkom 2000. godine, u okviru kluba otvara se sekcija za ruski sistem pa otuda i naziv ARS, što je skraćenica za aikido i ruski sistem.

Danas se klub nalazi u svojim prostorijama u centru Beograda, u Hadži Prodanovoj 24.

Neki od najistaknutijih majstora ove veštine potekli
Aikido klub "Jovica Stanojević"
Adresa
Akademija borilačkih veština, ulica Cetinjska 22.
Adresa
Beograd
Adresa
Srbija
Telefon
Jelena Vrzić
Aikidom možete početi da se bavite u bilo kom uzrastu od 7 godina pa nadalje. Programi su organizovani tako da odgovaraju svakoj životnoj dobi i da je moguće otpočeti treninranje na bilo kom treningu.
Aikido klub Novi Beograd
Adresa
Adresa
Beograd
Adresa
Srbija
Telefon
+381 64 208
Telefon
+381 64 371
Email
www.aikidonovibeograd.co.rs
Sale za trening:

Blok 63 - Jurija Gagarina 64
Blok 29 - Bulevar Umetnosti 27
Blok 64 - Sala je u sklopu osnovne škole "Mladost", Gandijeva 99
Bezanija - Marka Čelebonovića 2, preko puta TC Idea
Zemun 1 - Alaska 17, Zemun. (OŠ Sonja Marinković)
Zemun 2 - Marka Nikolića 17, Zemun. (Vrtić RODA - početna stanica autobusa 88 na zemunskom keju)


Aikido klub Centar - Beograd
Adresa
Sjenička 1, Vračar
Adresa
Beograd
Adresa
Srbija
Telefon
063353402
Email
office@aikido-centar.org.rs
Treninzi su utorkom i cetvrtkom od 20h i nedeljom od 12h. U aikido klubu Centar mogu trenirati osobe koje imaju više od 15 godina.
Aikido klub Eiki - Beograd
Adresa
Jablanicka 3i, Cerak
Adresa
Beograd
Adresa
Srbija
Telefon
0631800318
Telefon
0693534020
Email
office@aikido-eiki.rs
Treninzi su ponedeljkom, sredom i petkom.
Aikido za decu od 19:30h, a aikido za odrasle od 20:30h.
Klub Realnog aikidoa Vračarević
Adresa
Slavujev venac 1
Adresa
Beograd
Adresa
Srbija
Telefon
011/308 9199
ealni aikido je autentična borilačka veština samoodbrane, izuzetno efikasna i primenljiva u svakodnevnim, realnim situacijama.
Tvorac ovog stila je majstor Ljubomir Vračarević, Soke, crni pojas 10. dan, koji je izdvojio nekoliko stotina tehnika izvornog aikidoa, preoblikovao ih, odstranio elemente japanske tradicije, potencirajući upotrebnu vrednost svake tehnike. Koristeći svoja znanja i iz drugih borilačkih veština, stvorio je defanzivan, izuzetno fleksibilan sistem odbrambenih tehnika, čije su osnovne karakteristike: brzina i pravovremenost reagovanja, kontinuitet izvođenja tehnike i potpuna završna kontrola napadača, pomoću specifičnih poluga.
Fleksibilnost tehnika, koja pojedincu omogućava da izvođenje prilagodi svojoj konstituciji i zahtevima trenutne situacije, rezultira maksimalnom efikasnošću primene realnog aikidoa. lako negiran i osporavan u domovini, realni aikido je svetsku potvrdu vrednosti dobio izborom njegovog tvorca, majstora Vračarevića u Kuću
Aikido klub Arena
Adresa
SC Voždovac - Banjica i Fitness centar "D & D" Novi Beograd
Adresa
Beograd
Adresa
Srbija
Telefon
063/803 2728
Telefon
063/428 794
Aikido klub ARENA ima treninge na dve lokacije u Beogradu.
Treninge drži Sensei Nebojša Oklobdžija Hombu dojo fukushidoin crni pojas 4. dan Aikikai. U klubu treniraju sportisti svih uzrasta, dođite da nam se pridružite da zajedno vežbamo.
Strane: