Mačevanje - Klubovi
Kendo klub Beograd
Adresa
SC Milan Gale Muskatirovic
Adresa
Beograd
Adresa
Srbija
Telefon
0637228252
Email
beograd.kendo@gmail.com
Treninge vode:
Mitsunori Matsumura (7.Dan) Vojin Milojevic (3.Dan)
Makoto kendo klub Beograd
Adresa
Cetinjska 22
Adresa
Beograd
Adresa
Srbija
Telefon
+381 63 279306
Email
makoto.club@gmail.com
Makoto Kendo klub je osnovan 2003.Pod rukovodstvom Branka Borote majstora 4. DAN i sa manjom grupom Kendoka započet je rad na širenju Kendo-a kao dela japanske kulture.Sensei Matsamura 7.Dan vodi treninge Makoto kendo kluba.Makoto broji 40 stalnih članova od čega ima 1 majstora 4Dan ,2 nosioca Majstorskog zvanja 3. DAN, 3 nosioca Majstorskog zvanja 2. DAN kao i jednog nosioca Majstorskog zvanja 2. DAN u Iaido-u. Učešće u radu Kendo Saveza Srbije uzeli su Branko Borota koji je na funkciji zamenika predsednika disciplinske komisije kao i Vladimir Kovčin koji je lekar u Kendo reprezentaciji Srbije.
U značajne uspehe kluba ubrajaju se:
6-8.05.2011. European Kendo Championships Gdynia
Na ovogodišnjem Evropskom Kendo prvenstvu u Poljskoj, reprezentacija Srbije je ostvarila do sada najveći uspeh osvojivši dve medalje: srebrnu medalju u ekipnoj juniorskoj kategoriji i bronzanu medalju u individualnoj juniorskoj kategoriji (Andrej Milošević-Makoto kendo klub).
Mačevalački klub Pobednik
Adresa
Andre Nikolića 29
Adresa
Beograd
Adresa
Srbija
Telefon
060/622-61-60
Telefon
063/1158-588
Osnovna delatnost MK Pobednik je sportsko takmičarsko i rekreativno mačevanje. Obučavamo i takmičimo se u sva tri oružja: maču, sablji i floretu. Imamo članove svih starosnih doba, i takmičara i rekreativaca. Našim članovima obezbedjujemo osnovnu obuku i opremu za mačevanje u početnom periodu, a kasnije, ukoliko oni to žele i treniranje po takmičarskom programu.
Strane: