Osnove sportskog kladjenja - strategije

Kako bi sigurno zaradili novac na sportskim kladjenjima postoji nekoliko osnovih strategija ili saveta koje treba da razumete i sledite. Nijedna od strategija za sportsko kladjenje nije tajna ali ce vam pomoci da budete bolji u kladjenju kod sportskih igrada. Slede neki od osnovih pojmova:

# 1 sportsko klađenje strategija - Novac za upravljanje / Bankroll Upravljanje

Kada se kladite na sport uvek treba da izdvojite deo novca, koji mi nazivamo tvoj "bankroll", u kojem možete priuštiti da izgubite. Kao i kod bilo koje vrste kockanje, nikada se ne želite kladiti u kladjenju na sportove sa novcem koji niste spremni da izgubite. . Odvojite određenu količinu novca koju možete koristiti za vaš bankroll za nedelju dana, mesec dana, ili u sezoni. Opsta sportska strategija za novac kojim upravljate je samo da napraviti opklade sa 1% -5% od vaše sume novca. Na primer, ako vaš bankroll za NFL sezonu bila 1.000 dolara da bi se ucestvovanje sa $ 10 - $ 50 na ponudama na svakoj NFL igre biste željeli kladiti. Također je vrlo važno da se ne jurite svoj gubitak sa većim okladama. To je razlog zasto su neki sportski kladionicari izgubili novac misleci da ce ga vratiti nazad povecavanjem svojih opklada. Ovo je stavljajući sebe u pogrešnom razmišljanje i često će dovesti do gubite čak i više novca. Rad s veličinom vaše gomila novca, a izgleda da se polako ga povećati tijekom trajanja sezone.

jedan od sajtova za kladjenje koji je nov na trzistu je i si.partypoker.com

Iako klađenje dok trijezan izgleda poput zdravog razuma, da bih se iznenadio koliko ljudi se kladiti na sportove pod utjecajem alkohola. Je li slučajnost da je Las Vegas casina nude besplatne alkoholna pića, dok ste kockanje? Ne mislim tako. Ne želim zvučati kao vaše majke ovdje, ali klađenje, dok pod utjecajem će utjecati na vašu prosudbu i treba svakako treba izbjegavati ako želite postati pobjednički sportski kladitelj.

more